Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Black Friday!

Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην Αμερική και τον Καναδά, είναι πάντα η Παρασκευή μετά την Ημέρα Των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) που είναι πάντα η τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου.
Ονομάστηκε "μαύρη Παρασκευή" από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους αστυνομικούς οι οποίοι εκείνη την ημέρα δεινοπαθούν, οι πρώτοι από τους μανιασμένους πελάτες και οι δεύτεροι από τους μανιασμένους οδηγούς και κλέφτες!
Την ημέρα εκείνη γίνονται οι πιο τρελές προσφορές του χρόνου, ορισμένα προϊόντα μάλιστα είναι και κάτω του κόστους, κυρίως ηλεκτρονικές συσκευές, που το κάθε κατάστημα έχει π.χ. 10 κομμάτια και οποίος πρόλαβε τον κύριο είδε!
Αυτή την μαύρη μέρα, οι κατά κύριο κανόνα ευγενικοί Αμερικανοί μεταμορφώνονται κυριολεκτικά σε αιμοσταγή άγρια ζώα! Στο όνομα μιας τηλεόρασης plasma έχουν σκοτωθεί άνθρωποι, έχουν ποδοπατηθεί, έχουν πυροβοληθεί εξ' επαφής και έχουν ξυλοκοπηθεί (δεν υπερβάλω), μια χρονιά το πλήθος έσπρωχνε τόσο δυνατά την είσοδο κάποιου καταστήματος που έφυγε η τζαμαρία από την θέση της και πλάκωσε έναν άμοιρο υπάλληλο που στεκόταν πίσω από αυτή και τον σκότωσε! Ο διπλανός σου την συγκεκριμένη μέρα είναι ο χειρότερος σου εχθρός γιατί κατά πάσα πιθανότητα έχει έρθει για την ίδια ακριβώς προσφορά με εσένα!
Οι πιο οργανωμένοι πάνε μερικές μέρες πριν στα μαγαζιά και κάνουν μέχρι και σχεδιαγράμματα του καταστήματος και κατόψεις για να πάνε σπίτι να μελετήσουν και να βρουν τον πιο γρήγορο τρόπο με τον οποίο θα φτάσουν πρώτοι στο αντικείμενο του πόθου τους. Μετά ανά 2 άτομα, ή με βάρδιες, κατασκηνώνουν έξω από τα καταστήματα, ακόμα και 2 μέρες πριν, για να κρατούν σειρά προτεραιότητας! Ακόμα και για τουαλέτα πρέπει να έχουν κάποιον εκεί να τους αλλάξει μην τους πάρουν την σειρά.
Τα περισσότερα μαγαζιά και τα malls την συγκεκριμένη ημέρα ανοίγουν από τις 12 το βράδυ, άλλα τέσσερις το πρωί και άλλα έξι.
Εγώ καλώς η κακώς πήγα μόνο μια φορά με την θεία και τον θείο μου και αγοράσαμε τηλεόραση, όλες τις υπόλοιπες μαύρες Παρασκευές δούλευα, ήμουν ένα από τα θύματα!
Την συγκεκριμένη μέρα δεν υπάρχει ρεπό για κανένα υπάλληλο και για κανένα λόγο!!! Οι πρώτες και μεγάλες προσφορές αρχίζουν από την ώρα που θα ανοίξει το κατάστημα μέχρι και περίπου 3 ώρες μετά. Mόλις τελειώσουν αυτές οι προσφορές, τα προϊόντα (αν έχουν μείνει) πάνε πίσω στις κανονικές τιμές τους και αρχίζουν άλλες προσφορές σε άλλου είδους πράγματα και πάει λέγοντας μέχρι αργά το βράδυ. Το δικό μας φαρμακείο με το να είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο δεν βγάζαμε τα προϊόντα έξω από νωρίς, αρχίζαμε να βγάζουμε 1 ώρα πριν το μακελειό, ερχόντουσαν σαν όρνια άρπαζαν τα πάντα και σχημάτιζαν ουρά στα ταμεία μια ώρα πριν περιμένοντας να πάει 6 το πρωί να αλλάξουν οι τιμές για να μπορέσουν να πληρώσουν και να φύγουν να πάνε να κατασπαράξουν το επόμενο κατάστημα που έχουν στην λίστα τους! Πανζουρλισμός!!! Η ημέρα αυτή έχει τόσο μεγάλη ένταση, εγώ που έπρεπε να είμαι εκεί από τις 5 το πρωί, η επόμενη φορά που κοιτούσα το ρολόι μου είχε πάει κιόλας 11 και δεν είχα καταλάβει τίποτα!!! Ούτε νερό δεν προλαβαίναμε να πιούμε!
Οι καλύτεροι του χωριού δε είναι οι κλέφτες που εκείνη την ημέρα κάνουν πάρτι, καραδοκούν στα πάρκινγκ των καταστημάτων και μόλις μπει ο πελάτης στο μαγαζί αυτοί απλά ανοίγουν το φορτωμένο από προηγούμενες επιδρομές αυτοκίνητο του και του παίρνουν τα πάντα!!! Πάει ο άνθρωπος που ποδοπάτησε, ο άνθρωπος τον οποίο ξυλοκόπησε μια ώρα πριν, η μελέτη και η οργάνωση ημερών, όλα χαμένα σε λίγα λεπτά!
Σαν να μην μας έφτανε όλο αυτό, τα μεγάλα καταστήματα εδώ 2 χρόνια προσπαθούν να εδραιώσουν και την Black Thursday, μιας και η Πέμπτη είναι αργία και είναι όλα κλειστά έχουν αρχίσει να ανοίγουν μετά τις 8 το βράδυ με τρελές προσφορές!
Πολλοί θα αναρωτηθείτε αν αξίζει όλο αυτό, αξίζει μόνο αν το δεις σαν πλάκα, αν δεν ξεχάσεις ότι είσαι άνθρωπος και ότι αυτός που είναι αναγκασμένος να δουλέψει από τα χαράματα είναι και αυτός άνθρωπος, για κανένα υλικό αγαθό δεν αξίζει να χάσουμε τον αυτοσεβασμό μας, τον σεβασμό απέναντι στους συνανθρώπους μας και σίγουρα δεν αξίζει να χαθει μια ανθρωπινή ζωή, όσο μεγάλη και αν είναι η τηλεόραση!
Αυτά από εμένα αν θέλετε να δείτε τι προσφορές θα γίνουν φέτος επισκεφθείτε αυτή την σελίδα http://blackfriday.com
Φιλιά πολλά και καλές αγορές!!!

11 σχόλια:

  1. Πολύ πολύ ενδιαφέρον post "από μέσα"!!! ;o))XXX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο "από μέσα" δεν γίνεται! Σ'ευχαριστω πολύ αγαπημένη μου Ελενα

      Διαγραφή
  2. Τραγικό!απλά τραγικό!δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω ποτέ αυτό!θα νιώθω ότι τσαλαπατάω την αξιοπρέπειά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα συμφωνησω οτι οντως ειναι πολυ ενδιαφερουσα αναρτηση! Συγχαρητηρια!!

    http://www.dreamstylesplash.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο αλλά χωρίς αυτόν τον κακό χαμό που γίνεται στην Αμερική και χωρίς να ειναι τόσο επίπονο για όσους δουλεύουν:(:( Πολύ καλό πάντως που μας έδωσες μία εικόνα που σίγουρα δεν βλέπουμε απο τα videakia του youtube!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίστεψε με αν είχαμε εδώ τέτοιες εκπτώσεις θα συμπεριφερομασταν χειρότερα! Είμαι σχεδόν σίγουρη γι' αυτό κατά τα άλλα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε το post!

      Διαγραφή
  5. Μόλις έκανα το What's in my Shower tag και σε τάγκαρα και εσένα θα χαρώ πολύ να το κανείς αν δεν το έχεις κάνει ήδη φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ti xamos!!Makari na eixame omws kai edw Black Friday..

    Samara Sisters
    xx
    http://samarasisters.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά θα ήταν να είχαμε και εμείς Black friday αλλά εδώ σε ένα bazzar πάμε και πάμε να φάμε η μλια την άλλη φαντάσουν να γινόταν και κάτι τέτοιο!!!Σε έχω κάνει tag στο Sweater weather tag θα χαρώ πολύ να το κάνεις!!!!Φιλάκια πολλά!!!!!
    http://zoydaki1985.blogspot.gr/2013/12/sweater-weather-tag.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή